10 BŪTINŲ SĄLYGŲ KASDIENEI PLAUKŲ PRIEŽIŪRAI, KURIŲ LAIKANTIS JŪSŲ PLAUKAI...

1. Prieš plaunant plaukus juos kruopščiai iššukuoti.

2. Prieš pradedant trinkti (muiluoti) plaukus šampūnu, būtina itin gerai sudrėkinti ne tik juos, bet ir galvos odą; kitais žodžiais, pakankamai pastovėti po vandens srove.

3. Rinkitės šampūną pagal savo galvos odos tipą (pažadu sekantį straipsnį apie galvos odos tipus, nes stebiu nemažai klaidingų pasirinkimų), nes plaudami galvą mes plauname tik galvos odą: netrinkite ir nevelkite plaukų ilgio, - šampūnas skirtas pašalinti nešvarumus nuo galvos odos, o susidariusių putų pilnai pakanka iššvarinti plaukus. Kruopščiai ir gausiai nuskalaukite. 

4. Geriausia trinkti galvą 2 kartus. Pirmąjį kartą profesionalios sudėties ir paskirties šampūnas tik pradės tirpdyti susikaupusius nešvarumus, odos sebumą, kosmetikos likučius, todėl jį paskirstykite ant plaukų šaknų/odos ir po 15-30 sekundžių nuskalaukite. Antrąjį kartą stenkitės, kad šampūnas gausiau suputotų, ir putas palikite veikti 1 minutę. Kruopščiai ir gausiai nuskalaukite. 

Kokybiško profesionalaus šampūno dozė vienam kartui yra vidutiniškai 5 ml.

5. Kondicionierių rinkitės pagal plaukų būklę/savybes ir naudokite jį ne galvos odai, o tik plaukams (per ilgį). Skirtingai nuo šampūno, nereikia siekti itin maksimalaus kondicionieriaus nuskalavimo. 

6. Vietoje įprasto medvilninio rankšluosčio plaukams nusausinti primygtinai rekomenduoju naudoti mikrofibros audinio rankšluostį ar turbaną, jį tiesiog uždedant ant šlapių plaukų, nespaudant, netrinant ar kitaip mechaniškai neveikiant plaukų. Jo veikimą galime palyginti su paprastu sugertuku.

7. Plaukus džiovinkite fenu visada; pasirinkite vėsų režimą. Paliekant džiūti plaukus natūraliai, plaukas praranda savo natūralią drėgmę, keratiną ir kt. svarbias medžiagas. Natūraliai išdžiūvęs plauko paviršius nėra pakankamai glotnus, dėl ko ir ne toks žvilgus, o šukuojamas tampa lengvai pažeidžiamas. Plauko žvyneliai geriausiai jaučiasi, kai juos uždarome greitai (naudome feną).

8. Niekada nedžiovinkite plaukų iki 100% sausumo, neperdžiovinkite jų. Nutraukus džiovinimo procesą, drėgmė iš plaukų vis dar garuoja kokias 5 min. ir taip džiovinimo procesas užsibais savaime.

9. Vienas iš triukų siekiant ilgiau išlaikyti švarių ir purių plaukų efektą - po plaukų išdžiovinimo fenu, palenkus galvą žemyn, panaudoti nedidelį kiekį sauso šampūno (purškiamo, natūralesnės švaresnės sudėties, nes jis nekemša porų, nesausina plaukų ir puikiai pasišalina su sekančiu plovimu, pvz., su ryžių krakmolu - kaip itališkas KAARAL Express iš STYLE PERFETTO LINIJOS). 

10. Užbaigus plaukų formavimą, reikėtų jį stabilizuoti su mažu lašeliu mėgstamo serumo, skystų šilko kristalų ar 'aliejuko', kurį būtina sušildyti greitai patrinant tarp delnų, ir tik tada perbraukti per plaukų ilgį, pradedant nuo galiukų. Šis veiksmas leis išlaikyti suteiktą plaukų formą, nereaguoti į išorinę drėgmę, suteiks blizgesio ir lankstumo.

Dalintis:

Add a comment