RENKAMĖS NENUPLAUNAMĄ (LEAVE-IN) PLAUKŲ APSAUGOS PRIEMONĘ

Sveikinu visas Simonos ir savo skaitytojas su atėjusiu pavasariu, ir šiam žurnalo numeriui pasirenku itin aktualią temą - kaip pasirinkti vieną idealią plaukų apsaugos nuo karščio priemonę, ir ar iš esmės ji gali būti tik viena. Ruošdamasi šiam straipsniui, nusprendžiau pradėti nuo savęs - peržiūrėti savo plaukų apsaugos priemonių lentyną, ir įsitikinau jos logiškumu. Kadangi dirbu šioje sferoje 15 metų, su savimi susitariau, kad nenaudojamas priemones atiduodu, išdovanoju ar tiesiog išnešu į ofisą, kur jas sunaudojame praktinių mokymų kirpėjams metu. Dar kartą approv'inau visas rastas priemones, ir sekundei susimąsčiau, kad reiktų dar kokių dviejų :)

Suprantu ir užjaučiu merginas, bandančias susivokti ir nepasimesti tarp šimtų spalvingų reklamų ir rekomendacijų, perkrautų lentynų vaistinėse ar prekybos centruose, dėl to labai viliuosi, kad šiame straipsnyje išdėstyta mano patirtis, įžvalgos ir noras pagelbėti leist kiekvienai atrasti tuos tinkamiausius sprendimus sau. Labai daug dėmesio skiriu produkto sudėčiai, jos analizei ir personalizuotam parinkimui, įvertinant ne tik plaukų savybes, bet ir aplinką, kliento būdą, jo gyvenimo rutiną, jo siekiamybę bei jo 'gražių' plaukų įsivaizdavimą. Ne savo, o jo. O svarbiausias tikslas bet kokiu atveju - suformuoti optimalų priemonių krepšelį ir rekomenduoti tokį jų naudojimą, kad plaukas išliktų sveikas. Simonai leidus, šiandien kalbėsime ne tik teoriškai, bet ir pristatysime konkrečius atrinktus šiai temai produktus. Jų savybes, naudojimo variantus žinau iš asmeninės patirties bei surinktų šimtų atsiliepimų bei komentarų, todėl jums beliks tik identifikuoti savo plaukų tipą, savybes bei išsirinkti tinkamą priemonę.

1. SOFFICE. Apsauginis kondicionuojantis nenuplaunamas musas

Produkto savybės: tai kondicionuojančios putos plaktos grietinėlės pavidalu, NEFIKSUOJANČIOS, lengvos vanilės kvapo, visiškai neriebinančios, neapsunkinančios, lengvinančios išsišukavimą. Baltyminis sudėties pagrindas (pieno proteinai ir medvilnės ekstraktas) suteikia plaukui šiek tiek 'kūno', vos juntamo standumo efekto. Saugo nuo karšto feno, leidžia suteikti plaukui norimą formą, priduoda lankstumo ir elastingumo, padeda plaukui išlaikyti norimą ir užduotą džiovinimo metu formą. Suteikia natūralų blizgesį, natūralios drėgmės. Nuima pūtimąsi ir elektrinimąsi. Gerina plauko atsparumą mechaniniams pažeidimams (segtukai, šepečiai, gumytės ir pan.).

KAM REKOMENDUOJU: max universali priemonė, dėčiau į kiekvieną krepšelį; tinka visiems plaukams, nuo žilų, balintų iki ilgų, natūralių, plonų ir tt. Tiesiog visiems.

KAIP NAUDOTI: po plaukų plovimo pašalinkite vandens perteklių turbano pagalba (palaikykite jį ant plaukų 1-5 min., priklausomai nuo plaukų ilgio ir tankumo); produkto buteliuką švelniai pakratykite, išpurkškite į delną tinkamą kiekį putų, tolygiai ištepkite jomis plaukus per visą ilgį vengdami šaknų; tada iššukuokite plaukus šepečiu ir pradėkite formuoti bei džiovinti. Galima naudoti po kiekvieno plovimo.

SVARBU: Visada užbaikite plaukų džiovinimą-formavimą šalta feno srove.

TIPSAI: Siekdami stipresnio kondicionuojančio ir glotninančio efekto, į jas įlašinkite 1 lašą turimo serumo (ilgiems plaukams). 

Trumpiems ir garbanotiems plaukams norint suteikti ne tik kondicionuojančio, bet ir formuojančio efekto, sumaišykite šias putas su fiksuojančia priemone (žele, fiksuojančios putos, fliuidas ir pan.).

Norėdami išgauti koreguojantį spalvą efektą, į šias putas tolygiai įmaišykite spalvoto kondicionieriaus.

https://karal.lt/lt/kaaral-profesionalus-plauku-dazai-produktai-plauku-dazymui-priezurai-stilizavimui-italija/2180-soffice-nenuplaunamos-kondicionuojancios-putos-plaukams-200-ml-8032779755326.html

2. PRIMER. Oil Not Oil. Apsauga nuo formavimo prietaisų karščio, suteikianti švelnų fiksavimą, siekiant išlaikyti natūraliai atrodantį sušukavimą visą dieną

Priemonė turi minimalų fiksavimo efektą, netrukdantį išsišukavimui, lankstumui, elastingumui, glotnumui. Suformuoti su šia priemone plaukai sėkmingai išlaikys formą ir taip pat gerai atrodys visą dieną, nepaisant drėgno vėjuoto oro. Nuima pūtimąsi ir elektrinimąsi. Lietuvos klimato must-have'as. Neriebina, neapsunkina, besvorė. Suteikia natūralaus žvilgėjimo, sugrąžina drėgmės balansą. Kontroliuoja mažų trumpų 'baby-hair'ų padėtį, juos suguldo.

KAM REKOMENDUOJU: visoms ilgaplaukėm, norinčioms apsaugos ir suvaldymo; garbanėms, kurios skundžiasi 'pūkinėmis' garbanomis; plonaplaukėms, norinčioms tiesių plaukų efekto; visoms su kare kirpimais, siekiančioms tvarkingo natūralaus kare įvaizdžio. Galima naudoti po kiekvieno plovimo.

KAIP NAUDOTI: po plaukų plovimo pašalinkite vandens perteklių turbano pagalba (palaikykite jį ant plaukų 1-5 min., priklausomai nuo plaukų ilgio ir tankumo); 1-5 ml priemonės užlašinkite ant delnų, tolygiai paskirstykite ant plaukų, venkite šaknų; formuokite fenu kaip norite.

SVARBU: Visada užbaikite plaukų džiovinimą-formavimą šalta feno srove.

TIPSAI: Ilgiems storiems plaukams patariu į PRIMER priemonę įlašinti mėgstamo serumo ir taip apsaugoti plaukų galiukus nuo skilinėjimo.

Garbanotiems plaukams PRIMERį naudokite kartu su difuzoriumi.

https://karal.lt/lt/kaaral-profesionalus-plauku-dazai-produktai-plauku-dazymui-priezurai-stilizavimui-italija/3368-primer-priemone-priduodanti-plaukams-apimties-minkstumo-paklusnumo-200-ml-8032779757061.html

3. ALL IN ONE (MARAES LISS CARE). Universalus purškiamas kremas-apsauga nuo karščio.

Jo lengva lipidinė konsistencija leidžia suteikti itin gerų prižiūrėtų plaukų įvaizdį, maksimaliai sumažina pūtimąsi, nelankstumą, nepaklusnumą, nuima šiurkštumą, suteikia atsparumą oro drėgmei, glotnumą, tiesumą; saugo galiukus nuo skilinėjimo, visą ilgį - nuo lūžinėjimo, visą plauką - nuo oro taršos.

KAM REKOMENDUOJU: ilgų plaukų savininkėms, norinčioms tiesių, glotnių, blizgių, šilkinių plaukų; turinčioms 'nesuvaldomus' plaukus.

KAIP NAUDOTI: po plaukų plovimo pašalinkite vandens perteklių turbano pagalba (palaikykite jį ant plaukų 1-5 min., priklausomai nuo plaukų ilgio ir tankumo); iš 20-30 cm atstumo užpurkškite priemonės ant plaukų (tik nuo pusės ilgio), kuo tolygiau iššukuokite šepečiu, džiovinkite fenu, formuokite.

TIPSAI: Plonesnių plaukų savininkėms svarbu nepadauginti produkto, kiekį reguliuokite pirma purkšdamos ant delno ir paskui paskirstydamos ant plaukų, o ne tiesiai purkšdamos ant plaukų. Tai tobula tiesinamoji priemonė; todėl jei planuojate plaukus garbanoti ar banguoti, pasirinkite kitą priemonę.

https://karal.lt/lt/kaaral-profesionalus-plauku-dazai-produktai-plauku-dazymui-priezurai-stilizavimui-italija/3121-liss-care-all-in-1-leave-in-250-ml-8051732587880.html

4. DAZZLING. Apsauginis disciplinuojantis nefiksuojantis plaukų tiesinimo kremas.

Priemonė Nr.1 linkusiems pūstis plaukams, norinčioms tiesesnių plaukų efekto. Patikimai saugo nuo galiukų skilinėjimo. Dienos metu išsaugo plaukus lanksčius, apsaugotus nuo išorinių nepalankių faktorių. Visiškai neapsunkina plaukų. Galima naudoti po kiekvieno plovimo.

KAM REKOMENDUOJU: siekiančioms tiesesnių suvaldytų plaukų; aktualus produktas ilgesnių plaukų savininkėms.

KAIP NAUDOTI: po plaukų plovimo pašalinkite vandens perteklių turbano pagalba (palaikykite jį ant plaukų 1-5 min., priklausomai nuo plaukų ilgio ir tankumo); išspauskite 1-2 lašus ant delnų, paskirstykite priemonę pirma tarp delno, tada tolygiai ištepkite plaukus per visą ilgį, džiovinkite fenu ir šepečiu, suteikdami plaukams tiesią formą.

TIPSAI: Plaukams, linkusiems į galiukų skilinėjimą ir nebijantiems apsunkinimo ir susiriebalavimo, - į priemonę įlašinkite 1-2 lašus mėgstamo serumo.

https://karal.lt/lt/kaaral-profesionalus-plauku-dazai-produktai-plauku-dazymui-priezurai-stilizavimui-italija/3371-dazzling-apsauginis-ir-glotninantis-kremas-plauku-tiesinimui-250-ml-8032779757610.html

5. DIAMOND SMOOTH. Purškiama apsauginė migla-blizgesys visų tipų plaukams.

Universali priemonė, padedanti 'nesukti galvos' - jei norite, tiesinkite, garbanokite, banguokite, formuokite... Suteikia nuostabaus blizgesio, anti-frizz efektos (neleidžia plaukams veltis). Neapsunkina, neriebina, nuima elektrinimąsi.

KAM REKOMENDUOJU: visiems plaukams

KAIP NAUDOTI: Galima naudoti 2 būdais: vienas būdas - naudojimas kaip įprasta, iškart po plovimo, ant drėgnų nusausintų plaukų; kitas - dienos eigoje norint panaudoti žnyples garbanojimui arba tiesinimui: tuomet supurškiame priemonę ant sausų plaukų per visą ilgą, leidžiame įsigerti ir jau tuomet tiesiname arba garbanojame žnyplėmis.

https://karal.lt/lt/kaaral-profesionalus-plauku-dazai-produktai-plauku-dazymui-priezurai-stilizavimui-italija/3370-diamond-smooth-purskiama-priemone-8032779757894.html

6-7. VOLUMISING SPRAY ir LEAVE-IN SPRAY. Apsauginiai purškiami fluidai nuo karščio, standinantys ir suteikiantys papildomos apimties.

Apart drėkinančios ir plauko struktūrą saugančios formulės, šie abu produktai suteikia standumo ir faktūros ploniems plaukams. Juos galima naudoti kaip pakėlėjus nuo šaknų visiems trumpiems kirpimams, arba plonam ilgesniam plaukui, siekiant suteikti apimties, didesnio plaukų kiekio įvaizdžio, standesnių, išlaikančių formą, plaukų.

KAM REKOMENDUOJU: plonų plaukų savininkėms, norinčioms apimties; trumpiems kirpimams; garbanotiems plaukams.

KAIP NAUDOTI: po plaukų plovimo pašalinkite vandens perteklių turbano pagalba (palaikykite jį ant plaukų 1-5 min., priklausomai nuo plaukų ilgio ir tankumo); supurkškite priemone plaukus. per visą ilgį arba tik prie šaknų, formuokite džiovinkite su fenu ir šepečiu.

TIPSAI: Idealiai tiktų atskirai formuoti kirpčiukams (kai norima juos atkelti nuo šaknų ir švelniai užfiksuoti).

https://karal.lt/lt/kaaral-profesionalus-plauku-dazai-produktai-plauku-dazymui-priezurai-stilizavimui-italija/3461-volume-volumising-spray-suteikiantis-plaukams-apimties-nenuplaunamas-purskiamas-fliuidas-300-ml--8032779751007.html

https://karal.lt/lt/kaaral-profesionalus-plauku-dazai-produktai-plauku-dazymui-priezurai-stilizavimui-italija/2181-leave-in-nenuplaunamas-kondicionuojantis-purskiamas-fliuidas-ploniems-ir-normaliems-plaukams-300-ml-8032779755142.html

8-9. BLOND ELEVATION YELLOW OUT BI-PHAZE ir BLOND ELEVATION CHARCOAL SPRAY. Purškiami apsaugantys fliuidai, koreguojantys dažytų plaukų spalvą.

Du produktai, kuriuos drąsiai gali naudoti tankių dažytų plaukų savininkės. Abiejų produktų tikslas, apart apsaugos nuo karščio, yra pakoreguoti dažymo atspalvį, suteikiant jam šaltumo, pamaskuojant geltonus-oranžinius arba raudonus atspalvius. Tai produktai, turintys daug funkcionalumo, ypač saugantys dažytus plaukus nuo išsausėjimo, trapumo, struktūros pažeidimų, perspektyvoje padedantys atstatyti agresyvių dažymų pažeistų plaukų struktūrą. Nuolat juos naudojant, leidžia išlaikyti dažytų plaukų lankstumą, neleidžia jiems lūžinėti. Saikingai-teisingai juos naudojant, - nesikaupia plaukuose, neriebina, neapsunkina jų.

KAM REKOMENDUOJU: Yellow Out Bi-Phaze rekomenduoju siekiančioms neutralizuoti ar minimizuoti (paslėpti, koreguoti) geltonus-oranžinius nepageidautinus atspalvius; taip pat norint išlaikyti pirminį, salone suteikto tonavimo (dažymo) atspalvį; taip pat rudų atspalvių plaukams, siekiant neutralizuoti šiltą raudoną ar oranžinį atspalvį, 'pašaldyti' spalvą.

KAIP NAUDOTI: Suplakame buteliuką, purškiame tiesiai ant plaukų (plonesnių plaukų atveju purškiame tiesiog į delną ir tik tuomet ant plaukų), iššukuojame ir džioviname. Priemonės nepadauginkite.

MANO ASMENINIS TIPSAS: abi priemones turiu ir jas maišau delne, paskirstau ant drėgnų plaukų, iššukuoju, išdžiovinu ir džiaugiuosi itin sveiko vaizdo blizgiais plaukais, tarsi ką tik iš gero salono.

https://karal.lt/lt/blond-elevation-yellow-out-violetiniu-pigmentu-linija-sviesintiems-plaukams-neutralizuojanti-geltonus-atspalvius-/2818-blond-elevation-yellow-out-dvifazis-nenuplaunamas-kondicionierius-tonuojantis-suteikiantis-saltu-atspalviu-200-ml-8051732585855.html

https://karal.lt/lt/blond-elevation-charcoal-juodosios-anglies-linija-sviesintiems-plaukams-neutralizuojanti-raudonusoranzinius-atsp-/3287-charcoal-spray-tonuojantis-purskiklis-su-juodaja-anglimi-200-ml-8051406410629.html

10-11-12-13-14. TRIACTION, X-SERUM, AAA SKYSTIEJI KRISTALAI, MARAES RENEW CARE SERUM ir MARAES COLOR CARE SERUM. Serumai plaukams.

Visi šie serumai turi maksimalią apsaugą nuo karščio ir UVA bei UVB filtrus, todėl juos galima naudoti dvejopai: kaip prieš džiovinimą ant drėgnų plaukų, tiek ant sausų plaukų. Svarbiausias jų tikslas - apsaugoti ilgą plauką bei jo kutikules nuo lūžinėjimo, skilinėjimo, apsaugoti galiukus, suteikti atsparumo, saugumo nuo nepageidaujamų išorės faktorių, tokių kaip saulė, sūrus jūros ar chloruotas baseino vanduo, mechaniniai pažeidimai nuo šepečių, šukų, gumyčių ir pan.

KAM REKOMENDUOJU: visiems plaukams (galbūt trumpiems ir ne taip būtina)

KAIP NAUDOTI: 1-2 lašus serumo paskirstykite ant plaukų, nuo pusės ilgio, tuomet džiovinkite fenu; išdžiovinę fenu, galite naudoti žnyples.

Norėdamos išlaikyti sveikus, tarsi šviežiai nukirptus galiukus - naudokite serumą kasdien (ryte ir vakare).

TIPSAI: Serumą būtinai turime sušildyti delnuose, padaryti keliasdešimt patryminų tarp delnų, kad delnai taptų šilti, įkaitę, tuomet paskirstome serumą ant plaukų nuo pusės ilgio.

https://karal.lt/lt/kaaral-profesionalus-plauku-dazai-produktai-plauku-dazymui-priezurai-stilizavimui-italija/3379-triaction-serumas-plauku-apsaugai-nuo-karscio-nuo-galiuku-issisakojimo-blizgesiui-115-ml-8032779752738.html

https://karal.lt/lt/kaaral-profesionalus-plauku-dazai-produktai-plauku-dazymui-priezurai-stilizavimui-italija/2156-aaa-trigubo-poveikio-skystieji-kristalai-su-keratinu-atstatomasis-fluidasapsauga-nuo-karsciogaliuku-apsauga-80-ml-8051406417246.html

https://karal.lt/lt/x-form-linija-intensyviam-plauko-atstatymui-su-biciu-motineles-pieneliu-ir-kvieciu-proteinais/2611-x--8032779752332.html

https://karal.lt/lt/kaaral-profesionalus-plauku-dazai-produktai-plauku-dazymui-priezurai-stilizavimui-italija/3116-renew-care-serum-100-ml-8051732587811.html

https://karal.lt/lt/kaaral-profesionalus-plauku-dazai-produktai-plauku-dazymui-priezurai-stilizavimui-italija/3104-color-care-serum-100-ml-8051732587774.html

15-16-17. DEFINITION CREAM, REVITALISING, INSTA-CURLS. Garbanotų plaukų apsaugos nuo karščio.

Šios visos priemonės skirtos padėti išsaugoti garbanos ar bangos formą, tuo pačiu ir apsaugoti nuo jas karščio formavimo metu, prieš panaudojant difuzorių (feno antgalį garbanotiems plaukams). Nežiūrint į tai, šių produktų formulė leidžia juos naudoti ir džiovinant plaukus natūraliu būdu. Saugo nuo išsausėjimo, šiurkštumo, išsipūtimo, pabrėžia ir saugo garbanų formą.

KAM REKOMENDUOJU: visoms garbanėms.

KAIP NAUDOTI: naudokite ant drėgnų švarių plaukų, kiekį ir priemonė pasirinkite priklausomai nuo jūsų plaukų: ploniems plaukams geriau tiktų REVITALISING. Norint suteikti plaukams šiek tiek fiksacijos, naudokite INSTA-CURLS. Jei garbanos itin standžios, šiurkščios, išsausėjusios, priemonę galite papildyti lašeliu serumo.

TIPSAI: Išsiaiškinkite ir identifikuokite savo garbanos struktūrą, tuomet bus lengviau sėkmingai pasirinkti priemonę. Norint pabrėžti garbanos faktūrą, rinkitės priemonę su minkštu fiksavimu.

Jei garbana yra pakankamai suformuota, galite rinktis priemonę be fiksavimo. Turint priemonę be fiksavimo, visuomet galite ją sumiksuoti su lašeliu fiksavimo žele, 'klijų'.

https://karal.lt/lt/kaaral-profesionalus-plauku-dazai-produktai-plauku-dazymui-priezurai-stilizavimui-italija/3110-curly-care-definition-cream-kremas-garbanoms-suvaldyti-pabrezti-ir-fiksuoti-150-ml-8051732587859.html

https://karal.lt/lt/kaaral-profesionalus-plauku-dazai-produktai-plauku-dazymui-priezurai-stilizavimui-italija/3109-curly-care-revitalising-250-ml-8051732587842.html

https://karal.lt/lt/kaaral-profesionalus-plauku-dazai-produktai-plauku-dazymui-priezurai-stilizavimui-italija/3373-insta-curls-kremas-garbanotiems-ar-banguotiems-plaukams-isryskinti-150-ml-8032779757016.html

 18. LIS CARE SERUM. Išskirtinis apsauginis serumas, saugantis plaukų galiukus nuo lūžinėjimo.

Top produktas, kuris išspręs jūsų pagrindinius klausimus, t.y. plaukų elektrinimosi, vėsimosi, pūtimosi, blizgesio trūkumo (matinių plaukų), elastingumo, lankstumo, galiukų skilinėjimo. Nerekomenduoju jo naudoti prieš džiovinimą, bet naudoti išdžiovinus plaukus su mėgstama priemone nuo karščio, - jis taps super priemone užbaigimui, 'vyšnaite ant torto', tuo pačiu plaukai bus apsaugoti nuo UVA ir UVB spindulių bei mechaninių pažeidimų, nebus apsunkinti, o bus purūs, glotnūs, nesielektrinantys, nuostabiai kvepės. Priemonės buteliuko užteks apie metus.

KAM REKOMENDUOJU: must-have visiems plaukams.

KAIP NAUDOTI: 1-2- paspaudimus išspauskite ant delnų, ištrinkite tarp delnų ir paskirstykite ant sausų plaukų per visą ilgį, ypatingą dėmesį skirkite galiukams.

TIPSAI: Jei nežinai ką panaudoti, panaudok Liss Care serumą ;)

https://karal.lt/lt/kaaral-profesionalus-plauku-dazai-produktai-plauku-dazymui-priezurai-stilizavimui-italija/3122-liss-care-split-ends-sealer-100-ml-8051732587897.html

Beje, visos aprašytos KAARAL priemonės yra ypač kokybiškos sudėties, nekemša plaukų, nuolat naudojant perspektyvoje gerina plaukų būklę, o visos KAARAL STYLE PERFETTO čia mano neaprašytos stailingo priemonės turi savyje puikias apsaugas nuo karščio.

Linkiu jums saugaus karščio ir sveikų plaukų ;)

Jūsų Sofija

Dalintis:

Add a comment